Šta je Vision Board ?

27 Novembar, 2020
4 min
Aleksandra Anđelić
IANLP Trener & Coach

ŠTA JE VISION BOARD ?

Aleksandra Anđelić

IANLP Trener & Coach

Oni koji me znaju, znaju koliko volim priču o ciljevima. Ciljevi su mi omiljeni dio svih naših edukacija. Jedno od mojih ključnih uvjerenja je da su ciljevi jednako život. Meni su ciljevi promjenili život, pa je vjerovatno to i zbog toga, krajnje sam objektivna zar ne?

Ciljeve bih uvela još od vrtića, da se djeca polako usmjeravaju. Da sebi olakšaju život, a ne kao mi „pod stare dane“ da otkriju ljepotu ciljeva.

Postoji jako puno kreativnih načina da se bavimo svojim ciljevima, moj omiljeni je vision board.

E DA, A ŠTA JE VISION BOARD ?

Pa, to je…najednostavnije rečeno, vizuelni prikaz svega što želiš živjeti, raditi, osjećati, biti. To je tvoj svakodnevni podsjetnik. Svako ga pravi na način koji mu odgovara a sve sa ciljem da kristališeš svoje ciljeve i budućnost koju želiš, kao i da sebi obezbjediš dugoročnu motivaciju da se sve željeno i ostvari. Motivacija je posebno važna, u ovakvim vremenima posebno.

Nešto u šta možeš pogledati svaki dan kako bi te podsjetilo na tvoje najdublje želje. Tvoj kompas. I to je jako moćno.

Jer stvar je u tome što je PAŽNJA moćna, a tamo gdje tvoja pažnja odlazi, tvoja energija teče. I ko ne želi da mu pažnja bude usmjerena na stvari koje želi u svom životu ?
Pa, šta je još vision board?
To si ti. Tvoji snovi. Tvoje najbolje ja.

  • ZAŠTO ĆE MI TAJ VISION BOARD?
  • Ako si si na nekoj prekretnici (između posla ili privatnog života...)
  • Ako se osjećaš da stagniraš
  • Ako možda misliš da corona nikad neće proći
  • Ako si i prilično srećan/a, ali duboko u sebi znaš da za tebe postoji još mnogo toga.

Ima još puno jako dobrih razloga, zbog kojih se isplati kreirati svoj Vision Board. U osnovi, vision board će ti pomoći da otkriješ i kakva uvjerenja imaš, sa kojim se strahovima nosiš, koliko ti je važno šta drugi misle o tebi….i najvažnije šta ti misliš o sebi.

PO ČEMU JE VISION BOARD TAKO FENOMENALAN?

Sam postupak izrade, zahtjeva da izdvojiš vrijeme za sebe, sjedneš, fokusiraš se na ono što su tvoje najdublje želje. To je mnogo više od izbora sličica i njihovog ljepljenja na papir.

Fokusiramo se, uskladimo sa svojim najdubljim željama i zamislimo život kakav želimo. Bilo u vezi sa zdravljem, finansijama, ljubavlju, porodicom…

Vision board je mnogo više od lijepih sličica, ljepila…

To je tvoja prilika da se otvoriš svojim istinskim željama. Tvoja prilika da sjedneš sam/a sa sobom i otkriješ što zapravo najviše želiš.

Možda je to savršena fizička forma, tijelo kao iz magazina, odmor na planini, prekrasan dom u kom se osjećaš mirno i voljeno, bašta sa tvojom rukom zađenim povrćem, partner iz snova…

Što god otkrili, tu je zbog tebe.

Pa, što je vision board ? To je put do tebe kakav uistinu želiš da budeš.

KAD JE NAJBOLJE VRIJEME DA SE RADI VISION BOARD?

Uvijek je vrijeme da svoje najdublje želje pretvoriš u ciljeve. Da živiš ono što želiš. Drugo najbolje vrijeme je sada. Kraj godine i to kakve godine. Svi bi najrađe zaboravili ovu 2020., a najpametniji se već bave time šta će sa 2021. i dalje.

Zato smo za sve naše drage i pametne glavice pripremile u decembru… trodnevni workshop Vision Board 2021. za početak da kreiramo sledeću godinu kakvu želimo.

Pročitajte još

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam eu turpis molestie, dictum est a, mattis tellus. Sed dignissim, metus nec.

POGLEDAJ SVE ČLANKE